Fietsen in de Hoeksche Waard

Fietsen in de Hoeksche Waard is met haar openheid en haar vele beboomde dijken een heerlijk dagje uit. Het gebied beschikt over een fietsknooppuntensysteem waarmee u zelf heel eenvoudig een route kunt samenstellen. Kortom: een ideale situatie voor de fietsliefhebbers onder ons.

De Hoeksche Waard ligt op een steenworp afstand van Rotterdam, Dordrecht en West-Brabant en is aan alle kanten omringd door water. Water zorgt voor een ontzettend mooie omgeving om langs te fietsen, maar vormt een obstakel wanneer u met de fiets van plaats naar plaats wilt. Hierbij kunnen de Lucretia en andere Deltapontjes u perfect van dienst zijn.

Overtocht van Strijensas naar Moerdijk

De overtocht van de Zuid- Hollandse Eilanden naar Noord-Brabant draagt gemak bij aan een mooie fietsroute. De fietsen kunnen mee de boot op zodat u na het oversteken uw fietstocht voort kunt zetten.

Er kunnen per afvaart 12 personen mee en er is ruimte voor maximaal 12 fietsen. De overtocht duurt ongeveer 20 minuten. De verbinding sluit aan op fiets- knooppunten 29 (Strijen), 27 en 37 in de Hoeksche Waard. Vanuit Moerdijk is dit knooppunt 39.

lucretia-footer-veerdienst-strijensas-moerdijk