Deltapontjes, de leukste pontjes rondom de Hoeksche Waard!

Strijensas – Moerdijk

Strijensas is een pittoresk plaatsje in de Hoeksche Waard, dat bekend staat om haar monumentale sluis, brug en lichtopstand. Moerdijk is een dorpje gelegen in Brabant aan de andere kant van het Hollandsch Diep. Tot 1820 heeft tussen deze dorpen ook een veerboot gevaren. Dit was toen een belangrijke verbinding tussen de ZuidHollandse Eilanden en Noord-Brabant.

Tocht over het Hollands Diep

Sinds 2016 exploiteert schipper Jan Blokland deze veerverbinding met de Lucretia, een ruime vlet uit 1973 van bijna 15 meter lang. Neem lekker plaats en geniet van de prachtige tocht over het Hollands Diep.

Vaarperiode

Vanaf donderdag 13 mei 2021 t/m 26 september 2021.

Vaardagen

Mei, juni en september op zaterdag en zondag. Op Hemelvaartsdag 13 mei + vrijdag 14 mei en 2e Pinksterdag 24 meiIn juli en augustus van woensdag t/m zondag.

Meer informatie 

Voor meer info over de deltapontjes kunt u kijken op www.eropuitindehoekschewaard.nl of download hun brochure.

Fietsen in de Hoeksche Waard

De Hoeksche Waard is met haar openheid en haar vele beboomde dijken bij uitstek geschikt voor een mooie fietstocht. Het gebied beschikt over een fietsknooppuntensysteem waarmee u zelf heel eenvoudig een route kunt samenstellen. Klik hier voor meer informatie over fietsroutes in de Hoeksche Waard.

Oversteken met de Lucretia

Er kunnen per afvaart 12 personen mee en er is ruimte voor maximaal 12 fietsen. De overtocht duurt ongeveer 20 minuten. De verbinding sluit aan op fietsknooppunten 29 (Strijen), 27 en 37 in de Hoeksche Waard. Vanuit Moerdijk is dit knooppunt 39. Deze overtocht is goed te combineren met de overtocht Numansdorp – Willemstad. U kunt zo een mooi rondje fietsen.

rondje pondje deltapondjes

Vaar en fiets het rondje Numansdorp–Willemstad–Moerdijk–Strijensas.

Dit rondje pontje kost slechts 7 euro!

Uw eigen fiets mag gratis mee. Een fiets huren kan bij de jachthaven van Strijensas. Voor meer informatie www.ontdekstrijensas.nl

rondje pondje deltapondjes